• Головна
  • Новини
  • Ефіопська Православна Церква офіційно оголосила про кінець 27-річного розколу...

Ефіопська Православна Церква офіційно оголосила про кінець 27-річного розколу

27.07.2018, 13:51
Ефіопська Православна Церква офіційно оголосила про кінець 27-річного розколу - фото 1

Відтепер визнається один Священний Синод і два Канонічних Патріархи. Протягом тих 27 років ця Церква була розділена між "Синодом Аддіс-Абеба"та "Синодом у вигнанні". Два Патріархи конкурували між собою. Відтепер дві групи об'єдналися в єдиний Священний Синод Ефіопської Православної Церкви Тевахедо і розкол офіційно завершився.

Відтепер визнається один Священний Синод і два Канонічних Патріархи. Протягом тих 27 років ця Церква була розділена між "Синодом Аддіс-Абеба"та "Синодом у вигнанні". Два  Патріархи конкурували між собою. Відтепер дві групи об'єдналися в єдиний Священний Синод  Ефіопської Православної Церкви Тевахедо і розкол офіційно завершився.

collage-2-768x269.jpg

Відбулося це об’єднання за сприяння прем‘єра Ефіопії Абія Ахмета, батько якого мусульманин, а мати - християнка.

Тепер у об‘єднаної Церкви буде два Патріархи. Один (Меркоріос) буде найголовнішим, а другий (Матіас) - виконавчим. Обох будуть поминати під час Літургії і обидва матимуть резиденцію у Адіс-Абебі.


Тепер Патріарх Абун Меркоріос повернеться до Ефіопії і відновить Патріарший престол. Патріарх Абун Матіас  виконуватиме усі виконавчі та адміністративні обов'язки Патріаршого відділення.

 Поки обидва Святі Патріархи живі, вони матиму повну рівність у Церкві .

Архиєпископів , єпископів ,які були призначені до і після розколу, поновлять в гідності, призначать на єпархії, їхні титули будуть збережені.

Усі ефіопські православні церкви Теванедо в світі будуть керуватися і підпадати під юрисдикцію єдиного Священного Синоду Православної Церкви Теванедо.