• Головна
  • Новини
  • В Ізраїлі консервативні рабини масово пішли здаватися у поліцію...

В Ізраїлі консервативні рабини масово пішли здаватися у поліцію

23.07.2018, 10:18
В Ізраїлі консервативні рабини масово пішли здаватися у поліцію - фото 1
20 липня в Ізраїлі відбулася масова акція протесту. Рабини з'явилися у відділення поліції за місцем проживання і, оголосивши себе злочинцями, «здалися» правоохоронцям, повідомляє JewishNews.

20 липня в Ізраїлі відбулася масова акція протесту. Рабини з'явилися у відділення поліції за місцем проживання і, оголосивши себе злочинцями, «здалися» правоохоронцям, інформує УНІАН з посиланням JewishNews.

рабини.jpg

Це викликане випадком затримання консервативного рабина Дова Хайюна, що сталося 19 липня в Хайфі.

За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, о 5 годині у будинку рабина з'явилися поліцейські та забрали його у відділок. Рабина звинуватили в тому, що він проводить весільні церемонії, хупи, без погодження з рабинатом.

У відповідні органи була направлена скарга, що і викликало двогодинне примусове затримання Хайюна. Оскільки проведення одружень без погодження з рабинатом досить поширена практика, а про випадок затримання дізналася організація «Вільний Ізраїль», ситуація отримала великий резонанс.

Довідка: Консервативний юдаїзм — сучасна течія в юдаїзмі. Виникла в середині XIX століття в Німеччині, перші організовані форми утворилися на початку XX століття в США, Прихильники цієї течії дотримуються шабату з деякими модифікаціями кашрут.

Незважаючи на свою назву, консервативний юдаїзм у цілому стоїть на більш ліберальних позиціях, ніж будь-які течії всередині Ортодоксального юдаїзму.

Основний центр консервативного юдаїзму є Нью–Йорку, де і розташована Єврейська богословська семінарія.

Основні принципи Консервативного юдаїзму:

Визнання Галахи як керівництва до життя

Нефундаменталістське викладання основ єврейської релігії

Позитивне ставлення до сучасної культури.