Вчені з’ясували появу «вежі з черепів» ацтеків

03.07.2018, 09:46
Вчені з’ясували появу «вежі з черепів» ацтеків - фото 1
Ще в 2015 році вчені з Мексиканської університету Антропології та Історії знайшли вежу з черепів, що належить часам ацтеків. Їм вдалося з’ясувати її появу.

Ще в 2015 році вчені з Мексиканської університету Антропології та Історії знайшли вежу з черепів, що належить часам ацтеків. Їм вдалося з’ясувати її появу. Про це повідомляє Zik.

вежа.jpg

Спершу майбутні жертви язичницькому богові приходили в храм Темпл Майор, де їм і вирізали серця, вбиваючи заживо. Потім відрізали голови і знімали з тіл шкіру і м’язи.

Черепи були важливим будівельним матеріалом, який проходив обробку. Спочатку просвердлювали отвір, в який вставляли дерев’яний брус. На нього нанизували кілька черепів.

Після того «ряд» виставляли на сонце, де кістки ставали крихкішими. Служителі наповнювали останки черепа спеціальним розчином, після чого і виходила платформа для побудови.

Є відомості, що десь є вежа з більш ніж півтори тисячі черепів.

Довідка: Ацтеки – це індіанці, які проживали в центральній Мексиці. Їх культура переповнена міфологією. Жертвопринесення також були частиною культури – на кожне свято їх проводили з особливим розмахом.

Теги: #Ацтеки