• Головна
  • Новини
  • У Нікарагуа військові вбили пастора і п'ять членів його сім'ї...

У Нікарагуа військові вбили пастора і п'ять членів його сім'ї

23.06.2018, 14:23
У Нікарагуа військові вбили пастора і п'ять членів його сім'ї - фото 1
Воєнізовані сили атакували будинок євангельського лідера, застосувавши «коктейлі Молотова» після того, як він відмовився дозволити снайперам використовувати будівлю для придушення антиурядових протестів.

Воєнізовані сили атакували будинок євангельського лідера, застосувавши «коктейлі Молотова» після того, як він відмовився дозволити снайперам використовувати будівлю для придушення антиурядових протестів.

Глибока соціально-політична криза в Нікарагуа призвела до загибелі майже 200 осіб, починаючи з середини квітня цього року, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Nikaragua.jpg

Євангельський пастор, його дружина і ще чотири члени сім'ї (в тому числі - двоє дітей) були вбиті членами провладного воєнізованого угрупування. Вони закидали «коктейлями Молотова» будинок пастора і в результаті спалили його. Пастор Оскар Веласкес Павон (Óscar Velásquez Pavón) і його дружина Маріца Лопес (Maritza López) відмовилися відкрити свій будинок представникам Сандіністських воєнізованих сил, які підтримують президента Даніеля Ортегу в ході зіткнень з опозиційними угрупованнями по всій країні.

Представники сандиністів нібито хотіли використовувати третій поверх будинку християнської сім'ї, щоб снайпери стріляли звідти по учасниках запланованої демонстрації опозиції, яка повинна була пройти по сусідству.

Воєнізована група підпалила будинок, коли вісім чоловік перебували всередині. Жертвами підпалу стали сам пастор Веласкес, його дружина Маріца, син Альфредо, невістка Мерседес і внуки Матіас (3 місяці) і Дарьелі (3 роки). Два інших члени сім'ї змогли вирватися з дому.

Нікарагуа переживає важку кризу після невдалої реформи системи соціального забезпечення, яка спонукала до протестів проти президента Ортеги, який перебуває при владі вже 11 років.

Всесвітня Християнська Рада виступила з різкою критикою події.

«Це був черговий кричущий акт терору і насильства над християнською спільнотою, - зазначив Ян Волков, керівник адміністрації ВХР. - Всесвітня Християнська Рада засуджує ідеологію, що стоїть за цим нападом, і закликає до молитви і підтримки членів і лідерів громад всіх релігійних меншин в регіоні, які все частіше потерпають від погроз і нападів».