• Головна
  • Новини
  • Мощі Папи Климентія І, знайдені на смітнику, спочинуть у Вестмінстерській католицькій катедрі...

Мощі Папи Климентія І, знайдені на смітнику, спочинуть у Вестмінстерській католицькій катедрі

21.06.2018, 15:46
Мощі Папи Климентія І, знайдені на смітнику, спочинуть у Вестмінстерській католицькій катедрі - фото 1
Мощі святого мученика Папи Климентія І, який був четвертим Папою та який загинув мученицькою смертю в Криму, які були знайдені робітниками сміттєпереробної фірми Envirowest з Лондона у смітті, спочинуть в катедрі Пресвятої Крові – католицькій Вестмінстерській катедрі.

Мощі святого мученика Папи Климентія І, які робітники сміттєпереробної фірми Envirowest з Лондона знайшли у смітті, спочинуть у храміі Пресвятої Крові – католицькій Вестмінстерській катедрі, повідомляє Католицький оглядач з посиланням на  Catholic Herald.

мощі.jpg

Коли Envirowest оголосила про знахідку і звернулась з проханням знайти відповідне місце для подальшого зберігання мощей, Софі Андреа – віце-президент Комісії з питань сакральної спадщини Конференції католицьких єпископів Англії та Валії – звернулась з прохання до Envirowest передати ці мощі Католицькій Церкві.

Церква запропонувала покласти мощі у катедрі Пресвятої Крові у Вестмінстері.

З цим погодився також і попередній власник мощей, який побажав залишитись анонімним. Він повідомив, що мощі викрали з його автомобіля під час пограбування.

За твердженням істориків, святого Климентія вбив приблизно 100 року нашої ери римський імператор Траян. Святого прив'язали до якоря і кинули у море біля берегів Криму. Його доля зробила покровителем мореплавців.