• Головна
  • Новини
  • Саудівська Аравія дозволила збудувати у себе першу християнську церкву...

Саудівська Аравія дозволила збудувати у себе першу християнську церкву

05.05.2018, 07:21
У Саудівській Аравії домовилася із Ватиканом про будівництво першої у країні церкви для християн. Про це повідомляєТСН з посиланням на Daily Mail.

У Саудівській Аравії домовилася із Ватиканом про будівництво першої у країні церкви для християн.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Daily Mail.

Безпрецедентна угода про відкриття християнських парафій була укладена між кардиналом Жаном-Луї Таураном та Мохаммедом бін Абдель Карімом Аль-Ісси із Ліги мусульманського світу.

Минулого місяця кардинал відвідував Саудівську Аравію, де зустрівся із королівською сім'єю. На зустрічі кардинал закликав лідера мусульманської країни однаково ставитися до своїх громадян, які сповідують різні релігії.

Протягом попереднього візиту до Саудівської Аравії кардинал виступив у глобальному центрі з боротьби із екстремістською ідеологією, де він наголошував на важливості протидії екстремізму.

"Я думаю, що у нас є два вороги: екстремізм і невігластво. Я не вірю у зіткнення цивілізацій, а, скоріше, у зіткнення невігластва. У більшості випадків люди стають екстремістами тому, що вони не знають, хто вони", - сказав Тауран.

У договорі також зазначається про створення координаційного комітету з двома представниками обох сторін для організації майбутніх зустрічей. Очікується, що зустрічі комітету будуть проводитися один раз на два роки. Місце проведення буде чергуватися між Римом та містом, яке обере Ліга ісламу.

Наразі очікується про підтвердження угоди від Ватикану. Проте раніше Святий Престол вже казав, що хотів би, щоб у місцевих християн була можливість відвідувати служби.

Мусульманський лідер і спадкоємець престолу Саудівської Аравії Мохамед Бін Салман відомий своєю ліберальністю у арабському світі. Під час недавнього візиту до Нью-Йорка він познайомився із групою єврейських та католицьких лідерів, де підкреслив важливість міжконфесійного діалогу. Також князь скасував заборону керувати транспортними засобами для жінок та дозволив кінотеатрам вперше за 30 років розповсюджувати більш помірну версію ісламу. Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/saudivska-araviya-dozvolila-zbuduvati-u-krayini-pershu-hristiyansku-cerkvu-1150104.html