Мусульманкам в Саудівській Аравії розширюють права

07.03.2018, 11:55
Мусульманкам в Саудівській Аравії розширюють права - фото 1

В останні місяці за ініціативою наслідного принца Мухаммеда бен Сальмана у Саудівській Аравії був узятий курс на помірний іслам і реалізацію програми «Бачення-2030», яка передбачає розвиток спорту і сфер розваг, а також гарантує рівні права і свободи всім підданим королівства, у тому числі жінкам.

В останні місяці за ініціативою наслідного принца Мухаммеда бен Сальмана у Саудівській Аравії був узятий курс на помірний іслам і реалізацію програми «Бачення-2030», яка передбачає розвиток спорту і сфер розваг, а також гарантує рівні права і свободи всім підданим королівства, у тому числі жінкам. Про це повідомляє Islam-today.

мусульманки.jpg

Вже з червня цього року жінки в Саудівській Аравії вперше отримають право водити автомобіль. Крім того, тепер представницям прекрасної статі дозволено відвідувати спортивні стадіони і займати недоступні раніше посади.

А цими днями у Саудівській Аравії відбувся перший в історії країни жіночий марафон. Участь у ньому взяли більше півтори тисяч спортсменок. Велика їх частина виступала у хіджабах.

біг.jpg

Аналогічний захід відбудеться цього року і в Мецці.