Після завершальної Меси у Лімі Папа відлетів до Рима

22.01.2018, 21:09
Після завершальної Меси у Лімі Папа відлетів до Рима - фото 1

Ісус покликав Своїх учнів переживати в сьогоденні те, що має присмак вічності – любов до Бога і до ближнього. Про це нагадав Папа Франциск під час Меси, яку він увечері 21 січня 2018 року очолив на аеродромі «Las Palmas» у Лімі, столиці Перу. Ця остання подія його 22-ї Апостольської подорожі зібрала 1 млн 300 тисяч вірних.

Ісус покликав Своїх учнів переживати в сьогоденні те, що має присмак вічності – любов до Бога і до ближнього. Про це нагадав Папа Франциск під час Меси, яку він увечері 21 січня 2018 року очолив на аеродромі «Las Palmas» у Лімі, столиці Перу. Ця остання подія його 22-ї Апостольської подорожі зібрала 1 млн 300 тисяч вірних.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Папа_у_Лімі.jpg

«Ісус кличе Своїх учнів, щоб у сьогоденні жити тим, що має присмак вічності: любов’ю до Бога і до ближнього. І робить Він це в єдиний можливий для Себе спосіб, тобто по-Божому: пробуджуючи ніжність, милосердну любов і співчуття, відкриваючи їм очі, щоб вони вчилися дивитися на світ по-Божому. Він запрошує творити нові зв’язки, нові союзи, які є носіями вічності».

За словами Папи, Ісус разом із учнями проходить містами, вислуховуючи накритих покривалом байдужості й каменованих важким гріхом корупції, викриваючи численні ситуації, які «душили надію». Він кличе учнів і вчить їх дивитися на те, чого вони раніше не помічали, вказує на нові невідкладні ситуації. «Ісус і надалі ходить нашими вулицями, як і вчора, Він стукає у двері й у серця, щоб наново запалити надію та прагнення: щоб подолати деградацію братерством, несправедливість перемогти солідарністю, а насильство погасити зброєю миру. Ісус не припиняє кликати й хоче помазати нас Своїм Духом, щоб і ми йшли намащувати цим помазанням, яке здатне оздоровити поранену надію й оновити наш погляд». Святий Отець наголосив, що Ісус кличе нас ставати закваскою Божого Царства там, де кожен із нас перебуває.

«Бог не втомлюється й не втомиться прямувати вперед, аби дійти до Своїх дітей. До кожного зі Своїх дітей». Для цього, однак, Він потребує «сміливих і справжніх свідків».

Наприкінці Меси Святий Отець звернувся до присутніх із прощальним словом. Він подякував усім, хто уможливив проведення цієї подорожі, зазначаючи, що зустрічі з місцевим людом залишили слід у його серці. На початку візиту до Перу Папа сказав, що ця країна – це земля надії, і насамкінець теж заохотив перуанців «не боятися бути святими ХХІ сторіччя» та «зберігати надію», найкращий спосіб для чого – «перебувати в єдності».

З аеродрому «Las Palmas» Святий Отець вирушив до міжнародного аеропорту Ліми, звідки після короткої церемонії прощання відлетів до Рима.