• Головна
  • Новини
  • Біля Стіни Плачу з'явиться залізнична станція імені Трампа...

Біля Стіни Плачу з'явиться залізнична станція імені Трампа

28.12.2017, 09:19
Біля Стіни Плачу з'явиться залізнична станція імені Трампа - фото 1
Про таке рішення оголосив напередодні міністр транспорту Ізраель Кац.

Нова залізнична станція, яку планується побудувати біля Старого міста Єрусалима, буде названа на честь президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє УНІАН-релігії з посиланням на Jewish.ru.

Про таке рішення оголосив напередодні міністр транспорту Ізраель Кац.

Трамп.jpg

«Стіна Плачу — найсвятіше місце для євреїв, і я вирішив назвати станцію біля неї ім'ям президента Трампа на честь його історичного, відважного рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю», — сказав Кац.

Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалиму 6 грудня. Залізнична станція біля Старого міста стане частиною нової швидкісної лінії Тель-Авів — Єрусалим, будівництво якої почалося у 2001 році. Відкриття лінії призначено на весну 2018 року. На момент відкриття поїзда до Єрусалиму будуть прибувати до центральної автобусної станції міста.

Потім планується побудувати додаткову станцію біля Стіни плачу. Для цього потрібно прокопати трикілометровий тунель до Старого міста.

У травні 2017 року Дональд Трамп відвідав Стіну Плачу під час візиту в Ізраїль. Наголошується, що до цього моменту жоден чинний президент США не відвідував цей пам'ятник.