• Головна
  • Новини
  • Через рішення Трампа влада Назарета вирішила обмежити святкування Різдва в цьому році...

Через рішення Трампа влада Назарета вирішила обмежити святкування Різдва в цьому році

16.12.2017, 10:35
Через рішення Трампа влада Назарета вирішила обмежити святкування Різдва в цьому році - фото 1

В Назареті, де, за переказами, виріс Ісус Христос, скасували частину різдвяних заходів в знак протесту проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Як з'ясували журналісти «Фрази», на сьогоднішній день Назарет є найбільшим арабським містом Ізраїлю.

Назарет.jpgВ Назареті, де, за переказами, виріс Ісус Христос, скасували частину різдвяних заходів в знак протесту проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Як з'ясували журналісти «Фрази», на сьогоднішній день Назарет є найбільшим арабським містом Ізраїлю.

«Ми вирішили скасувати традиційні різдвяні піснеспіви і танці, тому що ми переживаємо період суперечок через те, що Трамп сказав про Єрусалимі», - заявив представник міської влади Салем Шахара, повідомляє «Голос Америки».

При цьому, за словами Шахар, різдвяні базари і церковні служби пройдуть в звичайному режимі.

Повідомляється також, що через кілька годин після оголошення про це рішення палестинські міста Вифлеєм і Рамалла на деякий час відключили різдвяну ілюмінацію в знак протесту. У той же час влада Вифлеєма, де, згідно з традицією, народився Ісус Христос, поки не оголосила про плани зі скорочення урочистостей з нагоди Різдва, на які в місто з'їжджаються численні паломники та туристи.

На сьогоднішній день в Назареті проживають 76000 чоловік, переважно мусульмани і християни. Він вважається найбільшим арабським містом в Ізраїлі.

Назарет є одним з центрів святкування Різдва в Святій землі. Згідно з християнською традицією, в Назареті виріс Ісус Христос. У центрі міста височіє базиліка Благовіщення, побудована на тому місці, де, за легендою, знаходився будинок матері Ісуса, Діви Марії.

Як повідомлялося, 6 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп заявив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю. Це рішення різко розкритикували представники різних країн.

9 грудня в Єрусалимі і на палестинських автономних територіях в результаті зіткнень демонстрантів з ізраїльськими силовиками загинула одна людина, ще не менше 760 були поранені.

10 грудня ізраїльські військові заявили, що завдали удару по об'єктах воєнізованого угрупування ХАМАС в секторі Газа у відповідь на ракетний обстріл Ізраїлю. В результаті ізраїльського нальоту загинуло двоє людей.

В той же день в столицях низки країн пройшли масові акції протесту біля американських посольств.

Ізраїль проголосив Єрусалим своєю столицею після закінчення Війни за незалежність в 1949 році. У 1967-му після Шестиденної війни він захопив Східний Єрусалим і об'єднав його з Західним, однак ООН не визнала цього факту. Більшість країн світу вважають статус міста однією з найскладніших проблем близькосхідного конфлікту, яку слід вирішувати на основі домовленості з палестинцями, які претендують на східну частину Єрусалима. Тому на сьогоднішній день посольства країн, які перебувають в дипломатичних відносинах з Ізраїлем, знаходяться в основному в Тель-Авіві, Рамат-Гані і Герцлії.