• Головна
  • Новини
  • Папа Римський закликав присвятити грудень молитві за літніх людей...

Папа Римський закликав присвятити грудень молитві за літніх людей

07.12.2017, 10:45
Папа Римський закликав присвятити грудень молитві за літніх людей - фото 1

Папа Франциск просить вірних присвятити грудень молитві «за літніх людей, щоб вони завдяки підтримці сімей та християнських громад сприяли своєю мудрістю і досвідом передачі віри і вихованню нових поколінь». Щоб пояснити це молитовне прохання, поширене через Апостольство молитви, Папа записав спеціальне відеозвернення, повідомляє Радіо Ватикану.

Папа Франциск просить вірних присвятити грудень молитві «за літніх людей, щоб вони завдяки підтримці сімей та християнських громад сприяли своєю мудрістю і досвідом передачі віри і вихованню нових поколінь».

Щоб пояснити це молитовне прохання, поширене через Апостольство молитви, Папа записав спеціальне відеозвернення, повідомляє Радіо Ватикану.

Папа_про_літніх_людей.jpg

Папа повертається до своїх слів на Святій Месі з людьми похилого віку 28 вересня 2014 року, коли він коментував євангельську розповідь про зустріч молодої Діви Марії і літньої і мудрої Єлизавети.

Папа підкреслює, що «народ, який не дбає про літніх і погано до них звертається, не має майбутнього».

Байдужість по відношенню до літніх людей, що панує в нашому суспільстві, представлена у відеопосланні сценами з міського життя: троє літніх йдуть вулицею великого міста при повній байдужості оточуючих.

Вони збираються до кафе, де грають на різних інструментах і куди звуки музики призводять молоду людину. Вона приєднується до іншим музикантам, і вони грають разом. «Літні люди, - коментує Папа, - володіють мудрістю, їм довірено передачу життєвого досвіду, історії родини, громади, народу».