Папа Франциск зробив заяву з приводу статусу Єрусалима

6 грудня 2017, 15:15 | Світові | 2 |   | Код для блогу |  | 

«Моя думка тепер лине до Єрусалиму. Щодо цього, не можу не висловити свою глибоку стурбованість ситуацією, яка склалася останніми днями, й, одночасно, звернутися із невідкладним закликом, аби всі шанували status quo цього міста, згідно із відповідними резолюціями ООН», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції у середу, 6 грудня 2017 р.

Папа_про_Єрусалим.jpg

Папа додав:

«Єрусалим – це унікальне місто, священне для євреїв, християн і мусульман, які вшановують в ньому святі місця відповідних релігій, та має особливе покликання до миру».

В цьому контексті Глава Католицької Церкви запевнив у своїх молитвах за те, щоб «ця його ідентичність була збережена та зміцнена для блага Святої Землі, Близького Сходу та всього світу» і за те, щоб «переважили мудрість і розсудливість», аби уникнути нових елементів напруження в міжнародній панорамі, яка позначена «численними жорстокими конфліктами». Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Система Orphus
Рейтинг
0
0
2коментарів

Коментарі

додати коментар 
  • velovs@ukr.net | 6 грудня 2017, 15:36
    Коментувати коментар

    Хочеться тут і вельмишановному й високоповажному нинішньому главі Ватикану НАГАДАТИ про той єдиний і вічний СТАТУС, який Сам Господь Бог - через Святе Письмо - встановив і БАГАТОРАЗОВО наголосив і підтвердив для Єрусалиму!!!----------------------------------------------------------------------------------- Мало того: вже, судячи з усього, скоро гряде той час, коли, нарешті, "настане [судний] день Господній, великий і страшний" (Іоїл 2:31; Мал.4:5). І коли - серед різного та всілякого іншого - Господь, як каже і застерігає Він Сам, "там учиню над ними суд" - зокрема, над усіма тими, що "вони... землю Мою РОЗДІЛИЛИ" (Іоїл 3:2). Тобто РОЗДІЛИЛИ Його святий град Єрусалим та, загалом, усю обітовану Ним НАВІЧНО Своєму старозавітньому вибраному народу близькосхідну "землю Ізраїлеву" (Мт.2:19,20).

    • velovs@ukr.net | 6 грудня 2017, 19:30
      Коментувати коментар

      Р. S. А, втім, напевно саме у такий спосіб теперішнє ватиканське керівництво - і якраз у цій, нині конкретній, ситуації на Святій Землі та довкіл неї - щиросердно прагне і старається будь-що НЕ ДОПУСТИТИ нового серйозного загострення тамтешнього конфлікту. І таким чином бути в числі тих "блаженних миротворців", що "вони синами Божими назвуться" (Мт.5:9). І тому, вочевидь, тільки й лише Господь Бог йому, єпископу Риму та його оточенню, тут - усуціль повноправний і компетентний суддя.------------------------------------------------------------------------------------------- Разом з тим: як би то там ще буде надалі, але ті воля й задум, котрі Боже Провидіння має і об'явило (й, зокрема, у Святому Письмі) щодо долі й володіння Єрусалимом і, в цілому, Святою Землею та, загалом, майбутнього Близького Сходу та всього світу, НЕОДМІННО здійсняться. Так чи інакше, але, безумовно, врешті-решт, ЗРЕАЛІЗУЮТЬСЯ

Залишати коментарі можуть тільки зареєстровані відвідувачі Ввійти

Останні коментарі

  • Учкудук | 16 грудня 2017, 19:34

    Я ще пам'ятаю, що хтось з уніатських зверхників давав добро на повстання.А чи була в тому воля Божа? Хтось хотів в Європу, а хтось не хотів. Революція Гідності!А в чому гідність? Рівноправ'я

  • Василий Петров | 16 грудня 2017, 16:11

    Итак, vivat Filaret!!!!!

  • Василий Петров | 16 грудня 2017, 16:08

    Итак , на самом Деле, РПЦ использует Денисенко в качестве провокатора как попа Гапона, действия которого в 1905 привели к дискредитации идеи революции и массовому расстрелу и несостоявшейся революции

  • Василий Петров | 16 грудня 2017, 16:00

    О какой автокефалии и от кого может идти речь если Денисенко уже назвал себя патриархом, от такого же патриарха как и он сам???? Или Денисенко всё врёт, что он патриарх, на самом деле прекрасно

  • pavloosh | 16 грудня 2017, 14:56

    Naive Filaret!

Популярні статті місяця