• Головна
  • Новини
  • У Польщі обурені парафіяни змусили священика продати свій Porsche...

У Польщі обурені парафіяни змусили священика продати свій Porsche

10.11.2017, 08:41
У Польщі обурені парафіяни змусили священика продати свій Porsche - фото 1
У Польщі священик, якого громада розкритикувала за водіння Porsche, продає свій розкішний автомобіль, а виручку передасть бідним.

У Польщі священик, якого громада розкритикувала за водіння Porsche, продає свій розкішний автомобіль, а виручку передасть бідним.

Вєслав Мацяшек, який душпастирює у селі Касіна Вєлька на півдні Польщі, викликав обурення у парафіян через те те, що водив автомобіль Porsche вартістю 400 тис. злотих ($110 тис.), повідомляє УНІАН. Після того, як священик висловив жаль з приводу низької відвідуваності віруючих у церкві, парафіяни склали власний список претензій і опублікували його на веб-сайті парафії.

Серед претензій був розкішний автомобіль отця. "Католицький священик повинен дбати про добре ім’я церкви та добре ім'я священиків", - цитує адміністратора парафіяльного веб-сайту Томаша Новака один з польських телеканалів.

У зв’язку зі скандалом Мацяшек опублікував письмову заяву, у якій оголосив, що продасть свій автомобіль. Він також зазначив, "якщо хтось почувається ображеним, він дуже шкодує". Священик також прочитав вибачення під час Меси.