• Головна
  • Новини
  • Археологи виявили біблійне місто, яке вважалося назавжди втраченим...

Археологи виявили біблійне місто, яке вважалося назавжди втраченим

06.10.2017, 10:25
Археологи виявили біблійне місто, яке вважалося назавжди втраченим - фото 1
Археологи знайшли на території тренувальної бази ізраїльських військ сліди міста епохи Першого Храму, яке вважалося назавжди втраченим після землетрусу.

Археологи знайшли на території тренувальної бази ізраїльських військ сліди міста епохи Першого Храму, яке вважалося назавжди втраченим після землетрусу. Як повідомляє "УНІАН-релігії" з посиланням на агентство "Jewish Press", розкопки проводилися поруч з містом Бейт-Ель в Самарії.

Біблейне_місто.jpg

Вчені з'ясували, що спочатку жителями поселення були всього кілька десятків людей. У період перського панування в Палестині і епохи Хасмонеїв (II-I століття до нашої ери) населений пункт розрісся до міста. "Це дивовижне відкриття! Ми знайшли ключі від дверей житлових будинків, інструменти, які використовувалися євреями, і будови, що належать до того періоду (Першого Храму)", - ділиться Євген Ахаронович, археолог адміністрації Бейт-Еля.

 Вчені з'ясували, що в період панування римлян місто довгий час залишалося занедбаним. Проте вже у візантійський період воно стало заселятися християнськими монахами, які побудували тут монастир. Археологи розкопали церкву, чернечу трапезну і дуже добре збережену баню.

"Візантійське поселення продовжувало існувати аж до вторгнення мусульман в VII столітті, коли воно було зруйноване, а християни вигнані. Їх місце зайняли мусульмани. Знахідки, що відносяться до того періоду, включають склади з великою кількістю бочок, які використовувалися для торгівлі оливковою олією", - розповідає Ахаронович.

За його словами, місто буквально пішло під землю в результаті землетрусу 748 року і з тих пір вважалося назавжди втраченим.