• Головна
  • Новини
  • Папа Римський і Католикос Арам I обговорили єдину дату святкування Великодня...

Папа Римський і Католикос Арам I обговорили єдину дату святкування Великодня

15.11.2016, 11:00
У Ватикані відбулася зустріч Папи Римського Франциска з вірменським Киликийським Католикосом Арамом I. Одне з обговоренихпитань стосувалося єдиного дня святкування Пасхи.

У Ватикані відбулася  зустріч Папи Римського Франциска з вірменським Киликийським Католикосом Арамом I. Одне з обговоренихпитань стосувалося  єдиного дня святкування Пасхи.

Департамент комунікації та інформації Кілікії Католікосата (Вірменська Апостольська Церква, центр – у ліванському Антіліасі), повідомляючи подробиці зустрічі, зазначає, що Католикос Арам і підкреслив важливість питання вибору єдиного дня святкування Воскресіння Христового.

«Ця дата має бути погоджена і визначена усіма християнськими церквами як знак єднання церкви Христа», - зазначив при цьому Арам I. У відповідь Папа Франциск зауважив, що сам просуває це питання і згоден з пропозицією прискорити початок процесу.

Під час зустрічі Арам I висловив вдячність Папі Франциску за позицію з приводу питання засудження геноциду вірмен, торкнувшись при цьому ініціативи понтифіка проведення меси у пам'ять про жертв геноциду як в самому Ватикані, так і під час візиту Папи до Вірменії. Також були обговорені процеси на Близькому Сході, доля і ситуація з християнами в регіоні. Було підкреслено, що в цьому контексті важливо продовжувати діалог між християнами і мусульманами. Про це 14 листопада повідомила інформагенція Благовест-инфо.