• Головна
  • Новини
  • Російський суд перевірятиме книги Нового Заповіту та Псалтир на екстремізм...

Російський суд перевірятиме книги Нового Заповіту та Псалтир на екстремізм

02.11.2016, 14:40
Російський суд перевірятиме книги Нового Заповіту та Псалтир на екстремізм - фото 1
У Виборзькому міському суді 16 листопада відбудуться слухання у справі щодо перевірки книг Нового Заповіту і Псалтиря на предмет того, чи є вони екстремістською літературою.

гедион2.jpg-444.jpgУ Виборзькому міському суді 16 листопада відбудуться слухання у справі щодо перевірки книг Нового Заповіту і Псалтиря на предмет того, чи є вони екстремістською літературою.

Про це повідомляє «Релігія і право».

Ще в липні 2016 року відома у всьому світ Асоціація євангельських християн «Гедеон» хотіла ввести в Росію Новий Заповіт і Псалтир. Однак Виборзька митниця зажадала провести «психолого-лінгвістичну експертизу друкованої продукції», тобто біблійних книг. Всі інші правила провезення книг місією були дотримані.

13 липня 2016 року начальник митного поста Брусничне Сергій Ленін мотивував відмову видати Новий Заповіт тим, що «не були представлені відомості про те, що друкована продукція не містить інформації, яка підпадає під визначення, що містяться в п. 1 ст. 1 Федерального закону від 25.07.2002 № 114-ФЗ «Про протидію екстремістської діяльності» ».

Як зазначає адвокат, що представляє інтереси місії «Гедеон», Анатолій Пчелинцев, митниця повністю проігнорувала поправки до Федерального закону від 25.07.2002 № 114-ФЗ «Про протидію екстремістської діяльності». У 2015 році з ініціативи президента РФ В.В. Путіна і глави Чечні Р. Кадирова в закон були внесені положення про те, що Біблія, Коран, Танах та Ганджур, їх зміст і цитати з них не можуть бути визнані екстремістськими матеріалами (стаття 3.1. Зазначеного Закону). Це означає, що в принципі у митниці не повинно було виникнути питань до християнської літератури, яка є частиною Біблії.

Крім цього, місія «Гедеон» представила начальнику митниці експертний висновок кафедри релігієзнавства Російського державного педагогічного університету імені А.І. Герцена, в якому наводиться розгорнуте обґрунтування того, що книга Новий Завіт і Псалтир є частинами Біблії. Висновок було зроблено ще кілька років тому.

Митники виявилися з невідомих причин глухі до аргументів християнської місії. У результаті стоянка автомобіля з книгами досить дорого обійшлася місії. Двадцять тисяч книг прийшли в непридатність через вологу під час перебування в автомобілях, а тираж довелося відправити назад до Фінляндії. У представників місії і адвокатів склалося враження, що саме такого результату і добивалися представники Виборзькій митниці.

Місія «Гедеон» протягом 12 років друкує Новий Завіт і Псалтир в друкарні Святого Михайла Міжнародної Християнської Місії «Гедеон» (м Міккелі, Фінляндія).