Археологи знайшли частину третьої Єрусалимської стіни

25.10.2016, 11:40
Археологи знайшли частину третьої Єрусалимської стіни - фото 1
Археологи знайшли сліди облоги Єрусалиму давньоримськими легіонами при розкопках на території Російського подвір'я в центрі міста, повідомило Управління старовини Ізраїлю.

Археологи знайшли сліди облоги Єрусалиму давньоримськими  легіонами при розкопках на території Російського подвір'я в центрі міста, повідомило Управління старовини Ізраїлю.

Єрусалим.jpg

Вчені  виявили фрагменти вежі і снаряди метальних знарядь – баллист і пращ, якими в 70 році нашої ери користувалися війська Тита, майбутнього імператора Рима. Легіонери тоді взяли  місто штурмом і спалили Єрусалимський Храм - головну святиню юдаїзму.

"Це вражаюче свідоцтво інтенсивного бомбардування, якій піддала Єрусалим римська армія на чолі з Титом на шляху до його захоплення і руйнування Другого Храму. Обстріл вівся, щоб придушити вогонь з боку тих, що обороняються, дати можливість легіонерам підтягнути до стін тарани і пробити їх", – говорить керівник розкопок Ріна Авнер.

Знайдена вежа, за версією археологів, являє собою частину третьої Єрусалимської стіни, яка була описана древнім істориком Йосипом Флавієм. Її розташування, яке окреслює межі міста за часів облоги, до сих пір було предметом наукових суперечок.

"Зводити третю стіну почав (юдейський) цар Агриппа I, але він призупинив будівництво, щоб не накликати гнів (римського) імператора Клавдія і розвіяти всі сумніви в своїй лояльності. Будівельні роботи два десятиліття пізніше відновили єврейські повстанці, які зміцнювали місто, готуючись до великого заколоту проти Риму", – повідомило Управління стародавностей.

Знахідку виявили у  центральному єрусалимському районі, який носить назву Російське подвір'я. Тут в XIX столітті Росія звела  будинок для паломників, собор, лікарню, духовну місію для обслуговування православних паломників, які йшли до Святої землі. У середині XX століття більшу частину будівель Радянський Союз продав Ізраїлю. Про це повідомляє УНІАН-релігії.