Швеція відкрила перше атеїстичне кладовище

21.10.2016, 12:02
Кладовище без будь-яких релігійних символів було відкрито у Швеції для задоволення зростаючого числа безбожників країни.

Кладовище без будь-яких релігійних символів було відкрито у Швеції для задоволення зростаючого числа безбожників країни.

Йозеф Ердем, вчитель з міста Борленге, що у центральній Швеції, вперше запропонував цю ідею, оскільки хотів, аби люди «самі вирішували, як їх могили повинні виглядати», – інформує ІА ЗІК з посиланням на видання The Independent.

Він сказав, що він виріс у Курдистані, що вплинуло на те, що його світогляд був сформований друзями з усіх верств суспільства.

Він надіслав офіційну заявку на землю після того, як переговорив з місцевими представниками Церкви Швеції.

Пан Ердем сказав The Local: «Люди можуть вирішити для себе, як їхні могили повинні виглядати, але на цвинтарі не буде релігійних і націоналістичних символів».

«Я говорив з великою кількістю людей про це, багато хто з них є віруючими, і реакція була надзвичайно позитивною», – сказав він.

Він підкреслив, що віруючі люди можуть бути поховані там, якщо погодяться на те, що вони не матимуть релігійних символів на своїх надгробках.

Кладовище, яке розташовано неподалік місцевої церкви, у даний момент порожнє, але кілька місцевих жителів висловили зацікавленість у тому, щоб бути похованими там.

Швеція посідає друге місце за кількістю числа нерелігійних людей у процентному відношенні до чисельності населення у світі, за даними опитування 2015 року, проведеного Gallup International і мережі WI з досліджень ринку.

Дослідження показало, що 76% шведських респондентів сказали, що вони є «нерелігійні» або «переконані атеїсти».

Єдина країна, що випередила Швецію, комуністичний Китай, де релігія офіційно не схвалюється.