• Головна
  • Новини
  • Уряд Єгипту врешті дозволив будувати церкви, мусульмани ж не схвалюють нововведення...

Уряд Єгипту врешті дозволив будувати церкви, мусульмани ж не схвалюють нововведення

01.09.2016, 11:02
Уряд Єгипту врешті дозволив будувати церкви, мусульмани ж не схвалюють нововведення - фото 1

Законопроект про будівництво та відновлення християнських церков після тривалого обговорення врешті схвалили в Єгипті. Складні переговори велися між представниками християнських конфесій і урядом. У найближчі дні законопроект буде переданий на затвердження в парламент Єгипту.

Законопроект про будівництво та відновлення християнських церков після тривалого обговорення врешті схвалили в Єгипті. Складні переговори велися між представниками християнських конфесій і урядом. У найближчі дні законопроект буде переданий на затвердження в парламент Єгипту, повідомляє «Fides».

Єгипет.jpg

До цього часу влада Єгипту часто відмовляла християнам в будівництві нових храмів або навіть реконструкції вже існуючих.

В єгипетській християнській громаді сумніваються у позитивному вирішенні питання щодо будівництва церков.

«Ситуація все ще спірна, – сказав Анбал Антоніос Азіз Міна, коптський католицький єпископ Гюйзеха. За його словами, «існує надто багато технічних деталей, що дозволяють будь-кому використовувати нові приводи, щоб запобігти будівництву нових церков».

За його словами, чимало мусульман критикують прийнятий закон і пропонують, щоб правила щодо  будівництва мечетей поширювалися і на до будівництво християнських храмів.

Нове законодавство, за очікуваннями єгипетських християн, мало б призвести до повної відмови від так званих «10 правил», в 1934р. доданих  до османського законодавства Міністерством внутрішніх справ Єгипту, яке заборонило, серед іншого, будувати нові церкви біля шкіл, каналів, урядових будівель, залізниць і житлових районів. У багатьох випадках, суворе застосування цих правил не давало можливості побудувати церкви в багатьох містах і селах, населених християнами, особливо в сільських районах Верхнього Єгипту.

Теги: #Єгипет