Релігійні лідери Франції закликали до більшої безпеки

27.07.2016, 15:10
Релігійні лідери Франції закликали до більшої безпеки - фото 1
Цю заяву лідери християнської, мусульманської, юдейської та буддійської громад проголосили після зустрічі із президентом Франсуа Олландом.

Релігійні лідери Франції закликали до більшої безпеки у місцях поклоніння по тому, як напередодні у церкві поблизу Руана вбили 84-річного священика, інформує BBC.

Франція.jpg

Цю заяву лідери християнської, мусульманської, юдейської та буддійської громад проголосили після зустрічі із президентом Франсуа Олландом.

Мусульманський лідер та імам Великої паризької мечеті Даліл Бубакер заявив, що усі учасники зустрічі "мають глибоке бажання, аби до місць поклоніння була прикута постійна увага (з огляду на питання безпеки)", оскільки навіть "найбільш смиренні місця поклоніння" зазнають нападів.

Він також висловив "щире співчуття" від імені усіх французьких мусульман через напад, який він назвав "актом богохульства".

Архієпископ Парижа Андре Вінт-Труа нагадав про толерантні відносини між представниками різних релігій у Франції:

"Ми не повинні дозволити ІД втягти нас у свої політичні ігри і налаштовувати дітей однієї родини один проти одного".

Після зустрічі із релігійними лідерами президент Олланд також провів Раду з безпеки та оборони, а потім зустрівся із урядом.

Напередодні президент Франції закликав країну до "єдності" і заявив, що війна проти тероризму буде довгою.

26 липня двоє озброєних чоловіків напали на церкву біля Руана на півночі Франції, взяли заручників під час служби і убили священика. Згодом заручників звільнили, а нападників вбили. Відповідальність за напад взяло угруповання "Ісламська держава". Один із нападників був раніше відомий французьким безпековим службам.

Франція перебуває у стані підвищеної готовності після нападу в Ніцці 14 липня, в якому загинули понад 80 людей.