Вчинено теракт у мечеті Пророка в Медині. Є жертви

05.07.2016, 14:18
Вчинено теракт у мечеті Пророка в Медині. Є жертви - фото 1
В останній день завершення Рамадану, 4 липня, терорист-смертник вчинив вибух у мечеті Пророка в Медині, що є другою святинею ісламу. Це перший напад на цю святиню.

Медина.jpgВ останній день завершення Рамадану, 4 липня, терорист-смертник вчинив вибух у мечеті Пророка в Медині, що є другою святинею ісламу. Це перший напад на цю святиню.

Як повідомив муфтій ДУМУ «УММА» Саїд Ісмагілов, за різними даними, загинули від 4 до 6 працівників служби безпеки святині, ще шестеро поранено. Жертв, за планом злочинців, мало бути набагато більше, але саме служба безпеки затримала підозрілого чоловіка, не давши йому пройти всередину, у натовп вірних, що зібралися на вечірню молитву, яка закінчувала день посту. Коли вбивця зрозумів, що здійснити задум не вдасться, він детонував вибухівку, сховану під одягом. Крім того, вибух пролунав на автостоянці між мечеттю і судом.

Терористичні напади здійснювалися протягом цілого місяця посту і всі — у країнах переважно мусульманських (у самій Саудівській Аравії, за даними МВС королівства, за червень було 26 нападів).

«Це ще раз показує, що терористи пов’язані з Ісламом не більше, ніж на словах, адже їм байдуже, що це — останні хвилини чи дні (хоч би яким методом обчислення Рамадану вони не користувалися) священного місяця посту, що це — святиня Ісламу, що довкола — самі одновірці, які прийшли помолитися Всевишньому в це святе місце, де колись молився сам Пророк Мухаммад (мир йому і благословення). Це люди, що для них Пророк не авторитет, а його мечеть, що він свого часу назвав одним із трьох місць, до яких мусульманину варто їхати на прощу (інші два — Заборонена мечеть у Мецці та мечеть Аль-Кудс у Єрусалимі) — лише місце, де теракту набуде найширшого розголосу, прокоментував теракт у Медині муфтій Саід Ісмагілов.