• Головна
  • Новини
  • За шість місяців Святого року милосердя Рим відвідали вісім мільйонів прочан...

За шість місяців Святого року милосердя Рим відвідали вісім мільйонів прочан

02.06.2016, 10:10
Ювілейний рік милосердя - важлива подія в житті Римсько-католицької церкви. Незмінною складовою кожного такого року є відкриття Святих дверей, які уособлюють собою символ повного прощення гріхів (індульгенції) і скасування накладених епітимій.

Ювілейний рік милосердя - важлива подія в житті Римсько-католицької церкви. Незмінною складовою кожного такого року є відкриття Святих дверей, які уособлюють собою символ повного прощення гріхів (індульгенції) і скасування накладених епітимій.

За перші шість місяців позачергового Ювілейного (Святого) року милосердя, який папа Римський Франциск оголосив 8 грудня 2015 року, кількість прочан, які відвідали Вічне місто, перевищило вісім мільйонів осіб, повідомляє РИА Новости.

Очікується, що протягом нинішнього Святого року Рим відвідають близько 25 мільйонів паломників і туристів.

Згідно з даними, опублікованими в кінці травня на офіційному сайті Ювілею милосердя, число тільки католицьких прочан, які пройшли процедуру онлайн-реєстрації, щоб взяти участь в ювілейних заходах склала 5 мільйонів 217 тисяч.

Початок католицької традиції відзначати Ювілейні (Святі) роки, з якими пов'язувалося відпущення гріхів (індульгенції) і скасування накладених епітимій, було покладено папою Боніфацієм VIII в 1300 році.

Спочатку Ювілейні роки відзначалися кожні 100 років, на початку нового століття. Потім було вирішено святкувати ювілей кожні 50 років, а потім - кожні 33 роки, на честь земного життя Христа. У 1470 році папа Павло ІІ ухвалив святкувати Святі роки кожні 25 років, щоб кожне нове покоління могло взяти участь в ювілеї.

Крім того, католики відзначають позачергові Святі роки. В останній раз це було в 1983 році, який був оголошений Роком спокути в пам'ять 1950-ї річниці смерті і воскресіння Спасителя.

Незмінною складовою кожного такого року служить відкриття Святих дверей, які уособлюють собою символ повного прощення гріхів. Свята двері є в кожному великому католицькому храмі; протягом 24 років вона залишаються замурованими, і розчиняються лише в Ювілейні роки.

На офіційному логотипі заходу зображений Христос, що виносить на своїх плечах грішника з темряви гріха. Девізом Ювілейного року служить фраза з Євангелія: «Будьте милосердні, як Отець ваш».

Ювілейний рік милосердя триватиме до 20 листопада 2016 року. Про це повідомляє УНІАН-релігії.