Папа зустрінеться з безхатьками з усієї Європи

04.05.2016, 09:35
Папа зустрінеться з безхатьками з усієї Європи - фото 1
У листопаді 2016 року тисячі людей, які жили або живуть на вулиці, приїдуть до Ватикану з усієї Європи, щоби зустрітися з Папою Франциском за тиждень до завершення Ювілею Милосердя.

37018855221.jpgУ листопаді 2016 року тисячі людей, які жили або живуть на вулиці, приїдуть до Ватикану з усієї Європи, щоби зустрітися з Папою Франциском за тиждень до завершення Ювілею Милосердя.

Понтифік прийме їх 11 листопада, в день пам'яті святого Мартина Турського, відомого тим, що половину свого плаща він, коли ще був римським солдатом, віддав жебракові.

Папа Франциск часто дарує главам держав і урядів пам'ятну медаль із зображенням жесту святого Мартіна, щоби нагадати про необхідність захисту прав і гідності бідних.

У неділю, 13 листопада, бездомні візьмуть участь в Службі Божій у Ватикані, яку очолить Понтифік.

Організовує зустріч асоціація «Fratellо» (Брат). «Ця проща та зустріч з Папою Франциском,  йдеться у заяві організаторів, дозволить найбільш вразливим особам нашого суспільства, які часто знаходяться в ситуації громадського виключення, переконатися, що їх місце у серці Бога і в центрі Церкви». Про це повідомляє Католицький Медіа-Центр.