• Головна
  • Новини
  • Лавров в ООН заговорив про захоплення храмів РПЦ в Україні...

Лавров в ООН заговорив про захоплення храмів РПЦ в Україні

02.03.2016, 10:13
Лавров в ООН заговорив про захоплення храмів РПЦ в Україні - фото 1
Глава МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив Україну в обмеженні прав національних меншин та захопленні храмів Російської Православної Церкви.

682233_w_3.jpg-vvv.jpgГлава МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив Україну в обмеженні прав національних меншин та захопленні храмів Російської Православної Церкви.

Таку заяву він зробив у ході сегмента високого рівня 31-ї сесії Ради ООН із прав людини у Женеві, передає Gazeta. ua з посиланням на "ТАСС".

"Тривають грубі порушення прав національних меншин в Україні. В умовах відсутності прогресу у здійсненні політичних реформ на виконання мінського комплексу заходів, схвалених резолюцією РБ ООН, при потуранні і навіть підбурюванні з боку київської влади в Україні наростає агресивність націонал-радикалів, відкрито проводяться марші неонацистів, тривають переслідування інакомислячих, захоплення храмів Російської Православної Церкви", - заявив Лавров.

Він також згадав про справи Майдану та трагедії 2-го травня в Одесі, звинувачуючи українську владу у "змотуванні" розслідування.

Варто зазначити, що саме Росія вже другий рік обмежує права кримських татар та проукраїнських активістів на анексованому півострові. Зараз, зокрема, "прокуратура" Криму намагається заборонити Меджлі́с кримськотата́рського наро́ду.