Папа Римський привітав китайців з прийдешнім Новим роком

04.02.2016, 11:31
Папа Римський привітав китайців з прийдешнім Новим роком - фото 1
Папа Римський Франциск вперше в історії привітав китайський народ з прийдешнім Новим роком, який цього року відзначатимуть у ніч на 8 лютого.

images.jpgПапа Римський Франциск вперше в історії привітав китайський народ з прийдешнім Новим роком, який цього року відзначатимуть у ніч на 8 лютого. Про це повідомляє 4 еsnо.com.ua.

“Напередодні Нового року хочу висловити мої найкращі побажання та привітання голові Сі Цзіньпіну і всьому китайському народу”, – заявив понтифік.

Папа Франциск сподівається, що Китай “ніколи не втратить усвідомлення своєї історичної ролі великого народу з історією великої мудрості, яка багато що може запропонувати світові”.

Глава Римо-Католицької Церкви запевнив, що завжди вважав Китай великою країною з великою культурою і невичерпною мудрістю.

“У новому році з вашою мудрістю ви можете продовжити рух вперед, щоб допомагати і співпрацювати з усіма в турботі про наш спільний дім”, – зазначив Франциск.

У вересні 2015 року Франциск висловив бажання відвідати Китай. Зараз між представниками Ватикану і КНР тривають двосторонні переговори.