• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск та Президент Ірану обговорили питання протидії поширенню тероризму та незаконному обігові зброї...

Папа Франциск та Президент Ірану обговорили питання протидії поширенню тероризму та незаконному обігові зброї

27.01.2016, 10:12
Папа Франциск та Президент Ірану обговорили питання протидії поширенню тероризму та незаконному обігові зброї - фото 1
Папа Франциск 26 січня 2016 р. прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Хассана Рухані, Президента Ісламської Республіки Ірану.

Папа Франциск 26 січня 2016 р. прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Хассана Рухані, Президента Ісламської Республіки Ірану. Опісля президент зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном та Секретарем, відповідальним за стосунки з державами, архиєпископом Полем Ґаллаґером.

LancioGrande.jpg

За повідомленням Ватиканського прес-центру, під час розмов відзначено добрий стан стосунків між Святим Престолом та Ісламською Республікою Іраном. Йшлося про життя Церкви в цій країні та відзначено діяльність Святого Престолу у справі підтримки гідності людської особи та релігійної свободи.

Сторони обговорили тему підписання та впровадження в життя «Ядерної угоди» та підкреслили  важливу роль, яку Іран покликаний відіграти разом з іншими країнами регіону в підтримці відповідних політичних вирішень проблем, які гнітять Близький Схід, протидіючи поширенню тероризму та незаконному обігові зброї.

У цьому контексті згадано про важливість міжрелігійного діалогу та про відповідальність релігійних спільнот за підтримку примирення, толерантності та миру. Про це повідомляє Радіо Ватикан.