• Головна
  • Новини
  • Делегація Ватикану відвідала Константинополь з нагоди престольного празника святого Андрія...

Делегація Ватикану відвідала Константинополь з нагоди престольного празника святого Андрія

01.12.2015, 12:28
Делегація Ватикану відвідала Константинополь з нагоди престольного празника святого Андрія - фото 1
Делегація Апостольської Столиці 30 листопада взяла участь у святкуваннях престольного празника Константинопольського Патріархату, покровителем якого є святий апостол Андрій, брат Симона-Петра.

Делегація Апостольської Столиці 30 листопада взяла участь у святкуваннях престольного празника Константинопольського Патріархату, покровителем якого є святий апостол Андрій, брат Симона-Петра.

Вона складалася з кардинала Курта Коха, Президента Папської Ради сприяння єдності християн, якого супроводжували секретар та заступник секретаря цього ватиканського відомства. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Франциск_і_Варфоломій.jpg

Представники Папи Франциска взяли участь в урочистій Божественній Літургії, яку Патріарх Варфоломій  очолив у храмі святого Юрія при патріаршій резиденції в Стамбулі. Кардинал Кох зачитав та вручив Главі Константинопольської Православної Церкви послання Єпископа Риму, який в той час перебував з візитом в Африці.

«Перше, ніж уділити благословення, з нагоди празника святого Андрія, звідси, із серця Африки, хочу звернутися до мого дорогого брата Варфоломія, Вселенського Патріарха. Складаю йому побажання щастя, братерства, й прошу у Господа Бога благословення для наших Церков-сестер», – сказав Папа Франциск наприкінці Святої Меси, яку він 30 листопада 2015 р., очолив у столиці Центральноафриканської Республіки Банґі.

Делегація Апостольської Столиці мала окрему зустріч з Патріархом та синодальною комісією, відповідальною за стосунки з католиками.

Зазначимо, що кожного року делегація Константинопольського Патріархату 29 червня бере участь у святкуваннях у Ватикані з нагоди урочистості святих апостолів Петра і Павла. Кілька разів з цієї нагоди до Риму приїжджав сам Патріарх Варфоломій, а минулого року в святкуваннях у Константинополі взяв участь Папа Франциск.