• Головна
  • Новини
  • Через тиждень у Ватикані встановлять головну ялинку Католицької Церкви...

Через тиждень у Ватикані встановлять головну ялинку Католицької Церкви

01.12.2015, 12:19
Через тиждень у Ватикані встановлять головну ялинку Католицької Церкви - фото 1
На свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, 8 грудня, у Ватикані на площі Святого Петра завершаться роботи із встановлення різдвяної ялинки та вертепу. Офіційне відкриття ялинки відбудеться через десять днів – 18 грудня.

OSSR.jpg-tt.jpgНа свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, 8 грудня, у Ватикані на площі Святого Петра завершаться роботи із встановлення різдвяної ялинки та вертепу. Офіційне відкриття ялинки відбудеться через десять днів – 18 грудня.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Цьогоріч різдвяну ялинку привезли до Риму з південнонімецької федеральної землі Баварії. Її висота 25 метрів. Іграшки для неї приготували діти з онкологічними захворюваннями із італійських лікарень: деякі з кульок є репродукції, виготовлених ними глиняних виробів, що відображають їхні мрії та бажання.

Різдвяний вертеп до Ватикану прибуде з архидієцезії автономної Провінції Тренто, що на півночі Італії. На тлі характерних будівель цього регіону будуть розміщені 24 дерев’яні статуї у повний зріст, частина з яких стосуватиметься події Різдва – це святий Йосиф з Марією та Дитятком Ісусом і три Волхви зі Сходу, які прийшли Йому вклонитися, а навколо них – люди в одязі, типовому для трентійського регіону першої половини ХХ сторіччя.

Вранці, 18 грудня, делегації з Баварії та з Провінції Тренто, а також діти, що брали участь в приготуванні прикрас, зустрінуться із Святішим Отцем, ввечері відбудеться інавгурація вертепу та урочисте відкриття ялинки.

 

Теги: #Ялинка