• Головна
  • Новини
  • Всесвітня Рада Церков засудила ескалацію військових дій у Сирії...

Всесвітня Рада Церков засудила ескалацію військових дій у Сирії

22.10.2015, 09:47
Всесвітня Рада Церков засудила ескалацію військових дій у Сирії - фото 1
«Ми дуже стурбовані тим, що через ескалацію військових дій для народу Сирії й для особливо вразливих спільнот ситуація тільки погіршилася», - йдеться в заяві.

Всесвітня Рада Церков виступила із заявою, в якій різко засуджується ескалація воєнних дій у Сирії. Заява підписана генеральним секретарем ВРЦ Олафом Фюксе Твейта, повідомляє УНІАН-релігії.

«Ми дуже стурбовані тим, що через ескалацію військових дій для народу Сирії й для особливо вразливих спільнот ситуація тільки погіршилася», - йдеться в заяві.

ВРЦ.jpg

«Ми закликаємо всі уряди негайно покласти край усім військовим діям і підтримувати процес установлення політичного миру в Сирії.

Ми також знову звертаємося до Ради Безпеки ООН і міжнародного співтовариства - необхідно негайно припинити постачання зброї й запобігти в'їзду іноземних бойовиків до Сирії.

Історія неодноразово показала, що іноземні військові інтервенції миру не приносять. Навпаки, вони, скоріше, розпалюють релігійну напругу.

Тільки політичне рішення, створення перехідного національного уряду, визнаного народом Сирії і міжнародним співтовариством, може стати адекватним рішенням, здатним протистояти загрозі, яку представляє ІГІЛ та інші екстремістські групи, дати надію на збереження соціальної структури в Сирії та в регіоні в цілому», - підкреслюється в заяві ВРЦ.

Всесвітня рада церков - міжнародна екуменічна організація, заснована в 1948 році в Амстердамі. Її членами є 348 християнських церков з більш ніж 100 країн світу.