Палестинці підпалили гробницю Йосифа

16.10.2015, 11:06
Палестинці підпалили гробницю Йосифа - фото 1
Палестинські радикали в ніч на п’ятницю, 16 жовтня, за допомогою коктейлів Молотова підпалили гробницю праотця Йосифа, що недалеко від міста Наблус на Західному березі річки Йордан.

Палестина.jpegПалестинські радикали в ніч на п’ятницю, 16 жовтня, за допомогою коктейлів Молотова підпалили гробницю праотця Йосифа, що недалеко від міста Наблус на Західному березі річки Йордан. Про це повідомляє Haaretz.

Третя за значимістю іудейська святиня частково постраждала після того, як сотня протестуючих зіткнулася з силами поліції біля табору палестинських біженців Балата. Коли на місце прибула палестинська армія і оточила гробницю, учасники акції почали кидати в силовиків камені і пляшки із запальною сумішшю. Кілька з них потрапили на територію святині, уточнює Epoch Times.

В результаті підпалу постраждалих немає. Пожежні оперативно знищили загоряння. Влада Палестинської автономії (ПА) засудили акт вандалізму, пообіцяли покарати винних і відновити меморіал.

3 жовтня в Єрусалимі озброєний ножем араб напав на перехожих і був застрелений   співробітниками сил безпеки. Влада Ізраїлю поклала відповідальність на адміністрацію Палестини, яка, на їхню думку, підбурює подібних терористів-одинаків до скоєння нападів. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання «Ісламський джихад».

Через кілька годин палестинець поранив ножем ізраїльського підлітка, проте був застрелений при спробі втекти з місця подій.

Територія гробниці Йосифа перебуває під адміністративним і військовим контролем ПА з початку 1990-х років. Незадовго до початку другої палестинської інтифади (повстання), у жовтні 2000 року, 17 палестинців і один ізраїльський солдат були вбиті в зіткненні біля цього мавзолею. Пізніше ізраїльські війська покинули це місце, залишивши його палестинцям. Незабаром натовп палестинських радикалів зруйнувала святиню. Ізраїль звернеться до ПА з проханням відновити гробницю Йосифа. Палестинці пішли на зустріч і відновили меморіал. З тих пір ізраїльтянам не можна відвідувати її без офіційного військового супроводу. Про це інформує Соцпортал.