Папа висловив співчуття турецькому народові

11.10.2015, 20:00
Папа висловив співчуття турецькому народові - фото 1
Згідно з повідомленнями місцевої влади, внаслідок теракту, скоєного у суботу, 10 жовтня, вранці у столиці Туреччини місті Анкарі загинуло майже сто людей та майже 250 отримали поранення, п’ята частина з яких перебуває у важкому стані.

Франциск.jpg«Вчора ми зазнали болю, отримавши повідомлення про жахливий теракт у Анкарі в Туреччині. Болю з приводу численних загиблих. Болю за поранених. Відчуваємо біль, адже терористи завдали удару невинним людям, які брали участь у маніфестації за мир. Молячись за цю країну, прошу у Господа Бога прийняти душі померлих та втішити страждаючих та родичів», – цими словами Папа Франциск висловив солідарність з турецьким народом, промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 11 жовтня 2015 року.

Крім того, Державний Секретар Апостольської Столиці кардинал П’єтро Паролін надіслав від імені Святішого Отця телеграму співчуття на адресу Президента Туреччини Реджепа Ердогана, у якій читаємо, що Його Святість засуджує цей варварський теракт та просить засвідчити свою духовну близькість всім родинам, які постраждали, та всім, хто надає їм допомогу. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Згідно з повідомленнями місцевої влади, внаслідок теракту, скоєного у суботу, 10 жовтня, вранці у столиці Туреччини місті Анкарі загинуло майже сто людей та майже 250 отримали  поранення, п’ята частина з яких перебуває у важкому стані.