• Головна
  • Новини
  • Російська Православна Церква підтримує рішення російської влади використовувати збройні сили в Сирії...

Російська Православна Церква підтримує рішення російської влади використовувати збройні сили в Сирії

01.10.2015, 09:45
Російська Православна Церква підтримує рішення російської влади використовувати збройні сили в Сирії - фото 1
Про це повідомив на прес-брифінгу голова Синодального відділу із взаємодії Церкви і суспільства протоєрей Всеволод Чаплін.

Чаплін.jpgПро це повідомив на прес-брифінгу голова Синодального відділу із взаємодії Церкви і суспільства протоєрей Всеволод Чаплін.

Він пояснив, що релігійні громади Росії сьогодні відчувають близькість своїх позицій щодо вирішення Ради Федерації.

Російська міжрелігійна рада, яка об'єднує представників різних релігій, незабаром оприлюднить спільну заяву, в якій буде підтримано рішення Ради Федерації дозволити використовувати російські збройні сили за кордоном, повідомив у середу голова Синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства протоєрей Всеволод Чаплін.

«У цій заяві ми (я вже практично з упевненістю можу сказати) підтримаємо рішення, яке було прийнято нашою державою»,–  підкреслив Чаплін, інформує "Русская весна".

Президент РФ Володимир Путін звернувся до Ради Федерації за дозволом використовувати російські збройні сили за кордоном. Сенат схвалив це звернення. Глава адміністрації Кремля Сергій Іванов повідомив журналістам, що це рішення стосується Сирії, і мова йде виключно про операції військово-повітряних сил.

Внаслідок російських авіаударів у Сирії в середу загинули десятки людей, у тому числі – мирні мешканці, жінки і діти. Про це повідомляє Bild з посиланням на повідомлення місцевих правозахисників та активістів.

"Також у провінціях Хомс і Ідліб відбулися важкі удари по містах і селах, які утримуються сирійською опозицією. За даними сирійських організацій, які спостерігають за дотриманням прав людини, загинули не менше 27 людей. Активісти у Сирії повідомляють про більш ніж 65 загиблих, серед них жінки і діти", – пише видання.

Сирія.jpg

Видання наголошує, що бойовиків Ісламської держави у цих містах немає.

У Росії ж запевнюють, що їх ВПС працюють виключно по цілям, пов'язаним з «Ісламським державою».

Голова німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайер звернувся до Росії за роз'ясненнями конкретних цілей її авіаударів у Сирії.

"Досі нам не надали жодної інформації по суті, що стосується цілей і методів цих авіаударів", - сказав міністр в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку в середу, 30 вересня, передає Deutsche Welle.

В інтересах Москви надати світовій спільноті цю інформацію як можна швидше, підкреслив він.