• Головна
  • Новини
  • Папа нагадав конгресменам про цінності людського життя та традиційної сім’ї...

Папа нагадав конгресменам про цінності людського життя та традиційної сім’ї

25.09.2015, 11:51
Папа нагадав конгресменам про цінності людського життя та традиційної сім’ї - фото 1
Звернення Папи Римського Франциска до спільної сесії американського конгресу переривалося оплесками понад 40 разів, 11 разів оплесками стоячи. Спікер палати представників Джон Бейнер навіть заплакав, слухаючи понтифіка.

Звернення Папи Римського Франциска до спільної сесії американського конгресу переривалося оплесками понад 40 разів, 11 разів оплесками стоячи. Спікер палати представників Джон Бейнер навіть заплакав, слухаючи понтифіка.

Найбільше захоплення викликали слова Святішого Отця про еміграцію, біженців.

Про це повідомляє Голос Америки.

конгрес_США.JPG

Звертаючись до поважної публіки, Папа, зокрема, зазначив, що світ нині переживає найбільшу кризу біженців з часів ІІ Світової війни і відвертатися від цих людей неприпустимо.

«Я щасливий, що Америка залишається для багатьох омріяною землею.

Ми, люди цього континенту, не боїмося чужинців, бо більшість з нас свого часу теж були іноземцями. Завжди треба пам’ятати золоте правило: «Поводьтеся з іншими так, як ви хочете, щоби поводилися з вами». Якщо ви хочете безпеку – дайте безпеку. Ящо хочете життя – дайте життя. Якщо хочете можливостей, забезпечте можливості іншим. Те, як ми поводимося з іншими, стане мірилом того, як час обійдеться з нами самими».

Святіший Отець також наголосив, що необхідно піклуватися про бідних і знедолених та не забувати, що ми відповідальні за нашу планету: слід зупинити глобальне потепління та зміну клімату.

Згадав у своїй промові понтифік і про смерту кару та цінність людського життя.

За його словами, людське життя – це найважливіше, що у нас є, тому кожен з нас має право на надію та прощення.

Римський Архиєрей дуже чітко, хоч і дипломатично, зазначив, що виступає проти абортів та захищає традиційні родинні цінності.

«Золоте правило також нагадує нам про нашу відповідальність захищати та обороняти життя на кожній стадії розвитку. Варто пам’ятати, яку важливу роль відіграли родини у будівництві цієї країни. Однак я не можу приховати своє занепокоєння за родину, перед якою як ніколи постала низка викликів. Під сумнів ставляться засадничі відносини, а також сама основа шлюбу і родини. Я можу лише ще раз наголосити на важливості, багатстві і красі родинного життя», - заявив понтифік.