У Мецці внаслідок тисняви загинуло 220 осіб

24.09.2015, 12:48
У Мецці внаслідок тисняви загинуло 220 осіб - фото 1
Щонайменше 220 людей загинули і близько чотирьох сотень отримали тілесні ушкодження внаслідок тисняві в Мецці у Саудівській Аравії.

хадж.jpgЩонайменше 220 людей загинули і близько чотирьох сотень отримали тілесні ушкодження внаслідок  тисняві в Мецці у Саудівській Аравії. Про це повідомляє видання Focus.

Інцидент стався в передмісті Міна під горою Арафат, де в ісламські свята скупчуються великі натовпи і розбивається наметове містечко. Під час мусульманського хаджу в натовпі, який налічував понад два мільйони паломників, дійшло до масової паніки, через що й виникла штовханина.

Це вже другий фатальний інцидент за останні дні в Мецці. Напередодні на найбільшу у світі мечеть аль-Харам, яка є головною святинею для мусульман, завалився будівельний кран. Трагічний інцидент стався, коли всередині перебували сотні вірян. Кран пробив дах будівлі і обвалився просто на голови людей. Внаслідок інциденту близько сотні людей загинуло й Майже 200 осіб травмовано. За попередніми даними, конструкція завалилася через сильний вітер.