• Головна
  • Новини
  • Новий дипломатичний пакт між США і Кубою підписано у Ватикані...

Новий дипломатичний пакт між США і Кубою підписано у Ватикані

22.09.2015, 11:03
Новий дипломатичний пакт між США і Кубою підписано у Ватикані - фото 1
Кубинські та американські представники приїхали в держсекретаріат Ватикану, щоб підписати два відповідні документи у присутності кардинала П'єтра Пароліна, держсекретаря Святого Престолу, який «діяв майже як гарант слова, яке вони дали один одному».

Пакт.jpgНовий дипломатичний пакт між США і Кубою, яким офіційно завершується багаторічний період відсутності дипломатичних відносин між країнами, підписаний 18 вересня 2015 в офісі держсекретаря Ватикану.

Кубинські та американські представники прибули в держсекретаріат Ватикану, щоб підписати два відповідні документи у присутності кардинала П'єтра Пароліна, держсекретаря Святого Престолу, який «діяв майже як гарант слова, яке вони дали один одному», повідомив архиєпископ Анджело Беччіу (Angelo Becciu), заступник держсекретаря.

В інтерв'ю з італійському телеканалу TV2000 архиєпископ Беччіу підкреслив важливість ролі Папи Франциска в досягненні угоди між США і Кубою. «Вони дуже попросили Папу допомагати їм. І Папа не відмовив», - сказав прелат.

Архиєпископ Беччіу розповів, що під час свого візиту до США Папа Франциск, ймовірно, відновить постійний заклик Ватикану до зняття американського ембарго щодо Куби. Він також зазначив, що президент США Барак Обама вже висловив готовність зробити все необхідне, щоб голосування в Конгресі призвело до зняття санкцій з Куби. Про це інформує Седмица.