• Головна
  • Новини
  • У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку піднімуть прапор Святого Престолу...

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку піднімуть прапор Святого Престолу

22.09.2015, 10:47
У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку піднімуть прапор Святого Престолу - фото 1

Вранці 25 вересня біля будівлі штаб-квартири Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку вперше буде піднято прапор Святого Престолу, що є державою-спостерігачем. У той же день штаб-квартиру відвідає Папа Франциск і звернеться до учасників 70-й Генеральної асамблеї та візьме участь у низці зустрічей.

ООН.jpgВранці 25 вересня біля будівлі штаб-квартири Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку вперше буде піднято прапор Святого Престолу, що є державою-спостерігачем. У той же день штаб-квартиру відвідає Папа Франциск і звернеться до учасників 70-й Генеральної асамблеї та візьме участь у низці зустрічей.

У заяві представництва Ватикану при ООН повідомляється: після консультацій Святий Престол і Секретаріат Організації Об'єднаних Націй погодилися, щоб прапор підняли без спеціальної церемонії, одночасно з прапорами інших держав -членів ООН.

Прапор Святого Престолу складається з двох вертикальних смуг - жовтої і білої. У білій частині зображені два схрещених ключі, золотий і срібний, скріплені червоною перев'яззю й увінчані тіарою з хрестом. Ключі (Мт 16,19) і тіара є традиційними символами Папського служіння. Цей прапор офіційно прийняв Святий  Престол в 1929 році інформує Радіо Ватикан.

Теги: #ООН