• Головна
  • Новини
  • Опитування: Для росіян почуття віруючих важливіше за свободу слова...

Опитування: Для росіян почуття віруючих важливіше за свободу слова

14.08.2015, 14:24
Опитування: Для росіян почуття віруючих важливіше за свободу слова - фото 1
Більшість росіян вважають неприпустимим будь-яку неповагу до почуттів віруючих. Це стосується як побутових питань, так і мистецтва.

мовчати.jpegБільшість росіян вважають неприпустимим будь-яку неповагу до почуттів віруючих. Це стосується як побутових питань, так і мистецтва.

Повага до почуттів віруючих для росіян важливіша за права на свободу слова і творче самовираження. Такі висновки опитування Всеросійського центру громадської думки (ВЦВГД), опублікованого у четвер, 13 серпня, повідомляє DW.

Як вважають 68% опитаних респондентів, громадяни повинні в першу чергу виходити з принципів політкоректності та ввічливості, а не користуватися правом на свободу слова. Зворотної думки дотримуються 27% опитаних, більшість з яких знаходиться у віці від 18 до 24 років.

У тому, що автори художніх творів не повинні своїми творіннями зачіпати почуття віруючих, впевнені 67% опитаних. Найчастіше дотримуються цієї точки зору предтсаники старшого покоління (77%) і віруючі люди (71%). На захист свободи самовираження виступили лише 28% опитаних росіян.

Дві третини респондентів ніколи не зустрічалися з образою почуттів віруючих. І тільки один відсоток заявив, що стикається з такого роду образами щоденно.
Під образою почуттів віруючих учасники опитування розуміють певні висловлювання на адресу віруючих (11%), глузування (5%), осквернення святинь (4%) і карикатури (3%).