• Головна
  • Новини
  • Американські дослідники виявили, що люди з більшою вірою в Бога краще справляються з раком...

Американські дослідники виявили, що люди з більшою вірою в Бога краще справляються з раком

11.08.2015, 13:57

За твердженням фахівців, вони мали більше можливостей здійснювати повсякденні завдання і меншу кількість фізичних симптомів захворювання. У віруючих також спостерігалося менше занепокоєння, депресій і стресу. Тому дослідники припускають, що релігійні люди справляються з раком краще атеїстів.

За твердженням фахівців, вони мали більше можливостей здійснювати повсякденні завдання і меншу кількість фізичних симптомів захворювання. У віруючих також спостерігалося менше занепокоєння, депресій і стресу. Тому дослідники припускають, що релігійні люди справляються з раком краще атеїстів.

У висновках, опублікованих в інтернет-журналі Cancer, вчені з Арканзасу, Флориди і Північної Кароліни (Arkansas, Florida and North Carolina) виявили, що більшість пацієнтів з раком, у яких спостерігалися релігійні або інші духовні вірування, відчували комфорт від релігійних і духовних переживань. При чому, почуття і відчуття різнилися у тих людей, які вірили в «доброго» і «доброзичливого» єдиного Бога і у тих, Бог яких був більш «вимогливий», а хвороба - його покарання. У першому випадку люди легше переносили свій діагноз.

Перше всебічне дослідження в цій області, яке пройшли більш ніж 44000 пацієнтів, також виявило, що саме фізичне здоров'я людей з раковими захворюваннями, не їх емоції, не було пов'язано з відвідинами церкви, молитвами, медитаціями та ін.

Дослідження складалося з трьох частин, перший експеримент був спрямований на фізичне здоров'я пацієнтів і зв'язок з вірою в Бога, другий - на їх психологічний стан у зв'язку з цим і ставлення до поставленого діагнозу. Третя частина розглядала вплив фактору релігії на соціальне життя, постраждалих від раку людей.

На рахунок першого етапу, доктор Хітер Джим (Dr Heather Jim), центру ракових захворювань у Флориді (Тhe Moffitt Cancer Center in Florida), сказав: «Деякі пацієнти пов'язують появу у них пухлин з релігійною чи духовної причиною, це нормально. Це може вплинути на їхнє здоров'я, але необхідні додаткові дослідження, щоб краще зрозуміти і підтримати цих пацієнтів».

Другий аналіз показав яке психічне здоров'я було серед хворих раком і зв'язок з релігією в цьому випадку.

Д-р Джон Селсмен (Dr John Salsman), зі школи медицини в Північній Кароліні (Wake Forest School of Medicine in North Carolina), додав: «Духовне благополуччя було, що не дивно, пов'язано з меншим занепокоєнням, депресією і розуміння тяжкого становища і навпаки , почуття не пов'язаності з Богом приносило більше стресу і поганого емоційного самопочуття».

Третій етап прокоментував Аллен Шерман (Dr Allen Sherman) з університету медичний наук Арканзасу (University of Arkansas for Medical Sciences): «Ми виявили, що пацієнти, у яких образ Бога був добрим, мали сильне духовне благополуччя. Вони були в соціумі більш доброзичливі, ніж ті, образ Бога яких був сердитим. А ті люди, які закликали Бога на допомогу володіли кращим соціальним здоров'ям». Про це повідомляє сайт «Здоров’я в Україні та світі».

Теги: #Віра