У Франції невідомі понівечили 40 християнських поховань

10.08.2015, 11:25
У Франції невідомі понівечили 40 християнських поховань - фото 1
За інформацією Міністерства внутрішніх справ Франції, цей акт вандалізму є вже п’ятим випадком осквернення могил у північно-східному департаменті Франції з початку 2015 року.

963020943.jpgЗа інформацією Міністерства внутрішніх справ Франції, цей акт вандалізму є вже п’ятим випадком осквернення могил у північно-східному департаменті Франції з початку 2015 року.

Не менше як 40 християнських могил були осквернені невідомими на північному сході Франції, про це йдеться в комюніке Міністерства внутрішніх справ країни.

У заяві повідомляється, що інцидент стався в понеділок (3 серпня) ввечері у північно-східному французькому департаменті Мьорт і Мозель, у 30 кілометрах на захід від міста Мец.

«У другій половині дня в понеділок поліцейські з комуни Конфлан-ан-Жарнізі зафіксували розорення близько 40 християнських могил на кладовищі комуни Лабрі», - йдеться в комюніке.

Згідно із заявою міністерства, на могилах «було вивернуто або зламано хрести, надгробні камені було розбито». Це вже п’ятий випадок паплюження могил в департаменті з початку 2015 року, додали у відомстві.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов засудив акт вандалізму й закликав притягти винних до відповідальності. Про це повідомляє Католицький медіа-центр.