• Головна
  • Новини
  • Зоопарк був приречений на нещастя, бо його звели за конфісковане церковне майно, - Католікос Грузії...

Зоопарк був приречений на нещастя, бо його звели за конфісковане церковне майно, - Католікос Грузії

15.06.2015, 10:32
Зоопарк був приречений на нещастя, бо його звели за конфісковане церковне майно, - Католікос Грузії - фото 1
Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія Другий звинуватив комуністів у руйнуванні тбіліського зоопарку, який постраждав від повені у ніч на 14 червня.

55-g.gifКатолікос-Патріарх всієї Грузії Ілія Другий звинуватив комуністів у руйнуванні тбіліського зоопарку, який постраждав від повені у ніч на 14 червня.

Першоєрарх пояснив на проповіді, що свого часу "комуністи увійшли до Грузії і почали гоніння християн і духовенства". Тоді було вирішено розплавити дзвони монастирів і храмів, а на отримані гроші був побудований зоопарк, додав Ілія Другий.

Він попередив, що "гріх не залишається безкарним". "Шкодуємо, що грузини настільки впали, що за рахунок церковних дзвонів і їх знищення заснували зоопарк. Ось результат цього. Загинули люди і знищені тварини", - підкреслив Ілія Другий.

За його словами, установу "необхідно закрити і заснувати інший зоопарк в іншому місці, бо цей побудований на гріху".

Після звернення до вірян глава грузинської церкви попрямував на місце стихії, щоб відслужити молебень за покійними.

Як повідомляє LB.ua, значних збитків завдано тбіліському зоопарку в результаті повені, викликаної багатогодинним зливою, яка обрушилася на столицю Грузії в ніч на неділю, 14 червня. Деякі тварини загинули в самому звіринці, інші опинилися на вулицях міста. Частину з них було вбито спецпризначенцями.

Внаслідок стихії в Тбілісі і на його околицях виявилися затоплені двори і перші поверхи більш як сотні приватних будинків, низка підземних переходів і площ. Крім того, пошкоджено ділянки кількох автодоріг, постраждали лінії електропередачі та об'єкти інфраструктури. За попередніми даними, жертвами повені стали дев'ять осіб.