• Головна
  • Новини
  • Муфтій Москви запропонував дозволити багатоженство в Росії...

Муфтій Москви запропонував дозволити багатоженство в Росії

26.05.2015, 11:06
Муфтій Москви запропонував дозволити багатоженство в Росії - фото 1
Муфтій Москви Ільдар Аляутдінов аргументував необхідність легалізації багатоженства тим, що в Росії жінок більше, ніж чоловіків. Про це він сказав в інтерв'ю "Російській службі новин".

Росія_муфтій.jpgМуфтій Москви Ільдар Аляутдінов аргументував необхідність легалізації багатоженства тим, що в Росії жінок більше, ніж чоловіків. Про це він сказав в інтерв'ю "Російській службі новин".

"Для мусульман, напевно, подібні шлюби було б правильним зробити легальними, але за певних умов. Не так, що це дозволено, і кожен може створити другу і третю сім'ю. Тут дуже багато непростих умов, які необхідно дотримати. На жаль, у сучасному світі зустрічаються якісь перегини, коли людина начебто хоче створити сім'ю, але абсолютно до цього не готова", – сказав він.

Аляутдінов заявив також, що "є багато ситуацій, коли люди приходять радитися, і ми багатьом відмовляємо, кажучи, що в даній ситуації таке неможливо".

Муфтій аргументував необхідність легалізації багатоженства тим, що в Росії жінок більше, ніж чоловіків.

"І що ми скажемо тим 11 млн жінкам тільки в Російській Федерації, які залишаються без домашнього затишку, без відчуття повноцінного сімейного щастя? Я думаю, що ці 11 млн жінок проголосують за те, щоб подібні шлюби узаконили. Чим бути чиєюсь, я перепрошую, коханкою, правильніше було б, щоб жінка була повноправною дружиною, але, знову ж таки, за певних умов ", - додав він.

Аляутдінов заявив, що в Москві імами укладають до декількох сотень полігамних шлюбів щорічно, в основному серед мігрантів.

"Якраз та сім'я, яка перебуває вдома, розуміє, що чоловік, який опинився в Росії, їх повністю утримує, дає своє схвалення на те, щоб він створив тут сім'ю, але за умови, щоб він матеріально утримував їх однаково", - підкреслив муфтій .

Згідно з чинним законодавством Російської Федерації, двоєженство на території країни заборонено. Одружуватися громадяни РФ можуть з 18 років, у виняткових випадках – з 16 років.

Довідка: Російська столиця є містом з найчисленнішим мусульманським населенням в Європі. У Москві число мусульман наближається до двох мільйонів. Про це повідомляє IslamNews. Загалом в 145 млн Росії проживає близько 20 млн мусульман.