Ватикан назвав Палестину державою

14.05.2015, 10:26
Ватикан назвав Палестину державою - фото 1
В договорі, який стосується діяльності Католицької Церкви на території Палестини, Ватикан звертається до неї як до держави, а не як до Організації визволення Палестини.

Папа.jpg В договорі, який стосується діяльності Католицької Церкви на території Палестини, Ватикан звертається до неї як до держави, а не як до Організації визволення Палестини.

"Так, це визнання того, що держава існує", – сказав прес-секретар Ватикану Федеріко Ломбарді.

Міністерство закордонних справ Ізраїлю вже заявило, що "розчароване" таким розвитком подій.

"Цей крок не сприяє мирному процесу. Ізраїль буде вивчати договір і зробить відповідні кроки" - йдеться у заяві МЗС Ізраїлю. Про це інформує Українська правда з посилання на The Associated Press.

Нагадаємо, Швеція поки є єдиною з держав ЄС, яка офіційно визнала Палестину. Про готовність прийняти аналогічне рішення заявляли в Бельгії.

Відповідні резолюції, які не мають обов’язкового характеру, прийняли парламенти Італії,  Франції,  Іспанії,  Великої Британії, Ірландії.

За відповідну резолюцію також проголосував Європейський парламент. 

Нагадаємо, 13 травня 2015 р. у Ватикані завершилося засідання двосторонньої комісії Ватикану і Палестини. В результаті цього засідання був випрацюваний документ Угоди, яка стане наступною після так званої базової угоди, підписаної 15 лютого 2000 року.

За повідомленням Радіо Ватикан,  обговорення відбувалося у дружній та конструктивній атмосфері. Переговори проходили під головуванням о. Антуана Камілери, секретаря Святого Престолу з питань стосунків з державами, і посла Равана Сулеймана, помічника міністра закордонних справ Палестини.

Комісія відзначила прогрес, досягнутий в розробці тексту угоди, яка враховує важливі аспекти життя і діяльності Католицької Церкви в Палестині. Як йдеться у повідомленні,  обидві сторони погодилися, що роботу Комісії по тексту Угоди можна вважати закінченою і що документ буде представлений у відповідні органи для затвердження та визначення в найближчому майбутньому дати його підписання.