• Головна
  • Новини
  • У Великобританії хочуть канонізувати священика з "Титаніка", який врятував двох пасажирів...

У Великобританії хочуть канонізувати священика з "Титаніка", який врятував двох пасажирів

15.04.2015, 12:21
У Великобританії хочуть канонізувати священика з "Титаніка", який врятував двох пасажирів - фото 1
У Британії закликають почати кампанію із канонізації католицького священика з "Титаніка", який двічі поступився своє місце в рятувальній шлюпці іншим пасажирам, в той час як лайнер йшов на дно.

383839396.gifУ Британії закликають почати кампанію із канонізації католицького священика з "Титаніка", який двічі поступився своє місце в рятувальній шлюпці іншим пасажирам, в той час як лайнер йшов на дно.

Отець Томас Байлс, настоятель собору Святої Елени в містечку Чіппінг Онгар в графстві Ессекс, прямував на "Титаніку" в Нью-Йорк на похорон свого молодшого брата. За свідченнями очевидців, о. Байлс до останнього моменту залишався на борту "Титаніка" і молився разом з пасажирами кают другого і третього класів. Нинішній настоятель собору Святої Елени батько Грем Сміт у своїй проповіді закликав почати кампанію по канонізації Томаса Байлса.

За його словами, для початку Ватикан повинен визнати Байлса мучеником Церкви. Процесу канонізації передує беатифікація, або зарахування до лику блаженних. Відповідно до існуючої в Католицькій Церкві процедури, для того, щоб людину зарахували до лику святих, необхідно представити свідчення щонайменше про двох скоєних при його заступництво чудес, повідомляє ТСН.