• Головна
  • Новини
  • Папа Римський отримав від влади Білорусі запрошення відвідати країну...

Папа Римський отримав від влади Білорусі запрошення відвідати країну

16.03.2015, 10:33
Папа Римський отримав від влади Білорусі запрошення відвідати країну - фото 1
Папа Римський отримав від влади Білорусі запрошення відвідати країну, повідомив у суботу державний секретар Ватикану П'єтро Паролін.

Білорусь.jpgПапа Римський отримав від влади Білорусі запрошення відвідати країну, повідомив у суботу державний секретар Ватикану П'єтро Паролін.

"Крім побажання з боку християнської спільноти, є запрошення з боку всіх гілок державної влади Білорусі Папі Франциску відвідати Білорусь", - сказав кардинал на прес-конференції в Мінську.

За його словами, ця тема піднімалася й під час офіційних зустрічей кардинала з представниками держорганів. Однак можливі дати такого візиту будуть визначені в подальшому.

"Я думаю, що це побажання заслуговує задоволення", - сказав держсекретар Ватикану.

Він зазначив, що католицька громада Білорусі заслуговує цього з урахуванням "досвіду страждань, яке пережила ця громада, і відновлення та розвитку релігійного життя". Кардинал також висловив сподівання, що будуть сформовані необхідні умови для того, щоб Папа Римський зміг відповісти на побажання віруючих і прийняти запрошення влади.

Паролін також розповів, що під час його візиту до Мінська обговорювалася можливість візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка до Ватикану.

"З боку Святого Престолу є готовність до такого візиту", - сказав він, додавши, що очікується рішення з боку білоруського президента та направлення білоруською стороною відповідного запиту з визначенням термінів. Про це пише УНІАН-релігії з посиланням на РИА Новости.