Японські католики відзначають 250-річчя виходу з підпілля

13.03.2015, 09:44
Японські католики відзначають 250-річчя виходу з підпілля - фото 1
Католицька Церква в Японії відзначить 14-17 березня 250-літню річницю виходу з підпілля, в якому християни країни знаходилися більше 200 років.

Японія.jpgКатолицька Церква в Японії відзначить 14-17 березня 250-літню річницю виходу з підпілля, в якому християни країни знаходилися більше 200 років.

Проповідь Євангелія в Японії почалася в середині XVI століття працями святого Франциска Ксаверія, і багато японців увірували в Христа. Однак уже наприкінці цього століття правителі країни почали гоніння на християн. Сьоґун Токугава Іеясу повністю заборонив сповідувати християнства на Японських островах, пише Благовест-Інфо.

З тих пір «таємні християни» ‒ по-японськи їх називали «Какуро Крістіан» ‒ зберегли вірність Христу, молитися вони могли лише в підпільних умовах. Такими були, зокрема, кілька простих сімей з регіону Нагасакі.

Коли в середині XIX століття заборони були ослаблені і влада Японії дозволила побудувати католицьку церкву в Оуре, поблизу Нагасакі, європейські місіонери були вражені, побачивши, що до них прийшли місцеві селяни і попросили дати їм можливість поклонитися Христу і Діві Марії. Це сталося 17 березня 1865 року.

Папа Франциск неодноразово висловлював інтерес і величезну повагу до громади японських підпільних католиків. Під час свого священицького служіння Хорхе Бергольо навіть хотів поїхати місіонером в Японію, але не зміг реалізувати ці плани за станом здоров'я. Про це повідомляє Католицький медіа-центр.

Теги: #Японія