• Головна
  • Новини
  • Російські лютерани закликають одновірців до спільної молитви за мир...

Російські лютерани закликають одновірців до спільної молитви за мир

12.02.2015, 13:12
Відкритий лист опублікований на офіційному сайті ЄЛЦ Аугсбургзького сповідання.

Євангелічно-Лютеранська Церква Аугсбургского сповідання в Росії 12 лютого звернулася до одновірців у Європі, Росії, Україні і в усьому світі з закликом приєднатися до молитви за мир в Україні, а також за відновлення дипломатичних, економічних та загальнолюдських зв’язків на усьому просторі Євразії – від Атлантичного та Тихого океанів. Відкритий лист опублікований на офіційному сайті ЄЛЦ Аугсбургзького сповідання.

«Будь-яка війна – біда для людини, для її сім’ї, її близьких та друзів. В двічі більша біда, якщо воювати приходиться з сусідом, до якого ще вчора ходив у гості, сидів з ним за одним столом. Сьогодні, у зв’язку з трагічними подіями на Південно-Східній Україні, ми з особливою силою починаємо розуміти слова Ісуса Христа: «Сховай свого меча в його місце, бо всі, хто візьме меча, від меча і загинуть». Усі, хто беруть участь у цьому конфлікті, несуть небезпеку взаємного винищення від меча. Наші народи і країни знаходяться під страшною загрозою», – йдеться у відкритому листі. 

Лютерани закликали включити прохання про мир в загальну церковну молитву під час богослужінь з Попільної середи 18 лютого 2015 року до цілковитого вирішення конфлікту.

Лютерани просять особливо молитися за усунення взаємного недовір’я між країнами Європи та Росією, за якнайскоріше відродження відкритих, мирних та взаємовигідних стосунків.

«Ми повинні пам’ятати про те, що взаємна політична і економічна ізоляція ніколи і ніде не приводила країни до встановлення миру, але рано, чи пізно призведе до ще більших проявів насилля і агресії. Війни розділяють людей і народи, а любов Христова народжує мир», – йдеться у документі.

Окрім заклику до спільної молитви, лютерани  ініціюють якомога скоріше проведення міжнародної міжконфесійної конференції з припинення війни в Україні.