У Москві осквернили Меморіальну мечеть на Поклонній горі

14.01.2015, 09:37
У Москві осквернили Меморіальну мечеть на Поклонній горі - фото 1
Випадок осквернення Меморіальної мечеті на Поклонній горі в Москві засудили в Раді муфтіїв Росії (СМР) і Духовному управлінні мусульман (ДУМ) РФ, говориться в поширеній у вівторок офіційній заяві СМР.

Москва.jpgВипадок осквернення Меморіальної мечеті на Поклонній горі в Москві засудили в Раді муфтіїв Росії (СМР) і Духовному управлінні мусульман (ДУМ) РФ, говориться в поширеній у вівторок офіційній заяві СМР.

"Висловлюємо засудження будь-яких провокацій, спрямованих на дестабілізацію в суспільстві", - сказано в документі. У СМР запевнили, що мають наміру "консолідовано захищати свої національні та релігійні цінності".

У ніч з 11 на 12 січня на фасад мечеті були нанесені образливі зображення. Записи з камер відеоспостереження передані в правоохоронні органи, повідомляє ТАСС.

На думку голови Федерації єврейських громад Росії Олександра Бороди, "правоохоронні органи повинні проявити підвищену увагу до таких актів вандалізму, винуватці мають бути виявлені максимально оперативно і засуджені".

Голова Інформаційного відділу Руської православної церкви Володимир Легойда також засудив осквернення московської мечеті. Він зазначив, що Меморіальна мечеть "не тільки місце молитви умми, але й пам'ятник тим воїнам-мусульманам, які загинули на полях Великої Вітчизняної війни, захищаючи не тільки своїх одновірців, а й православних, іудеїв, буддистів, віруючих і невіруючих".