Проблема ісламізації вивела на вулиці 100 тисяч німців

13.01.2015, 11:56
Проблема ісламізації вивела на вулиці 100 тисяч німців - фото 1
Демонстрації послідовників руху Pegida ("Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу") та його противників відбулися в багатьох містах Німеччини у понеділок, 12 січня. На вулиці вийшло більше 100 тисяч людей.

Німеччина.jpgДемонстрації послідовників руху Pegida ("Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу") та його противників відбулися в багатьох містах Німеччини у понеділок, 12 січня. На вулиці вийшло більше 100 тисяч людей.

Про це у вівторок повідомляє Deustche Welle

«Лише у Дрездені, де Pegida найбільш популярна, руху вдалося вивести на вулиці більше людей, ніж іншій стороні. Після рекорду минулого тижня у 18 тисяч осіб, цього разу в Дрездені взяли участь в акції руху 25 тисяч людей. За мирне співжиття різних релігій у столиці Саксонії вийшли на демонстрації близько 8700 осіб», - йдеться у повідомленні.

В інших містах акції проти ненависті та ксенофобії збирали більше людей, загалом в усій Німеччині в них взяли участь близько 100 тисяч осіб. Найбільша демонстрація зібралася в Лейпцигу - близько 30 тисяч людей. Послідовників Legida (місцевого відгалуження Pegida) було менше п'яти тисяч. У цьому місті сталися зіткнення між прихильниками протилежних сторін.

В столиці Баварії проти 1500 послідовників Pegida протестували від 18 до 20 тисяч осіб під лозунгом "Мюнхен є строкатим". У Ганновері на вулиці вийшли від 17 до 19 тисяч людей. Руху Pegida там вдалося зібрати лише близько 200 послідовників. В Саарбрюкені під слоганом "Строкатість замість коричневого" на акцію вийшли дев'ять тисяч осіб проти не більш як 300 прихильників руху Pegida. Про це пише Укрінформ.