• Головна
  • Новини
  • Наступного року європейська зустріч молоді Тезе пройде у Росії, Білорусі та Україні...

Наступного року європейська зустріч молоді Тезе пройде у Росії, Білорусі та Україні

31.12.2014, 09:31
Брати з Тезе відсвяткують Великдень за григоріанським календарем разом з росіянами, білорусами та українцями. У 2015 році відбудеться Паломництво Тезе до цих трьох країн.

Брати з Тезе відсвяткують Великдень за григоріанським календарем разом з росіянами, білорусами та українцями. У 2015 році відбудеться Паломництво Тезе до цих трьох країн.

Про це 30 грудня повідомив брат Алоїс у роздумах під час вечірньої молитви на Європейській зустрічі молоді Тезе, що триває у Празі, повідомляє CREDO.

"Посеред нас присутні молоді люди з Росії, Білорусі та України, які належать до різних церков. З ними разом ми знаємо, що Христос є нашою надією, нашим миром. Отже, з деякими з моїх братів та з молодими людми з різних країн Європи ми вирушимо у паломництво, щоб відсвяткувати врскресіння Христове разом з ними у їхніх країнах під час православного свята Пасхи у квітні 20015 року", – сказав настоятель спільноти Тезе.

Молодь з Європи також може взяти участь у паломництві в Росії та Україні. В Україні паломництво Тезе відбудеться у двох містах: у Києві та Львові.

Великдень брати з Тезе відсвяткують у Москві 12 квітня. Далі, 13-14 квітня, поїдуть до Мінська. А в Києві та Львові Паломництво Тезе відбуватиметься з 15 по 19 квітня 2015 року

37 Європейська зустріч молоді Тезе розпочалася у Празі 29 грудня. У ній беруть участь близько 30 тисяч молоді з понад 60 країн. Українці – друга за величиною національна група після поляків. На Тезе з України до столиці Чехії прибуло 2400 осіб. З Білорусі у зустрічі бере участь 1100 молоді, а з Росії – майже 200 осіб.

Зустріч має за тему Христові слова: «Ви — сіль землі». Щодня молодь роздумує над тим, яким чином втілити ці слова у життя, ділиться досвідом та молиться за мир у світі.

"Тезе об'єднує людей, – каже Христина Бугаєва з Хмельницького, – допомагає позбутися стереотипів та ворожості стосовно інших національностей, адже ми разом молимося і щиро усміхаємося один одному".

До молоді, що бере участь в Тезе, написав Папа Франциск, побажавши повернути світові смак. Також свої послання молоді скерували Генеральні секретарі: Всесвітньої ради Церков — пастор Олаф Фюксе-Твейт, і Всесвітньої федерації лютеран пастор Мартін Юнге. Не забракло цього разу листа від Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Муна.

 

Теги: #Тезе