Церква Англії назвала ім'я першої жінки-єпископа

18.12.2014, 09:43
Першою жінкою-єпископом у Церкві Англії стане Ліббі Лейн, яка називатиметься єпископом Стокпортскім. Рукоположення відбудеться в Йорку 26 січня.

Першою жінкою-єпископом у Церкві Англії стане Ліббі Лейн, яка називатиметься єпископом Стокпортскім. Рукоположення відбудеться в Йорку 26 січня, повідомляє УНІАН-релігії.

Свою промову майбутній єпископ почала з того, що попросила присутніх вшанувати пам'ять загиблих під час нападу на школу в Пакистані.

Лейн назвала цей день "історичним" для Церкви Англії та подякувала всім, хто вніс свій внесок у прийняття закону про жіночий єпископат.

Ліббі Лейн стала священиком в 1994 році. До теперішнього часу вона була вікарієм церкви в графстві Честер.

Церква Англії офіційно прийняла закон про жіночий єпископат 17 листопада, коли генеральний синод провів підсумкове голосування. У середині липня дві третини від загальної кількості членів Синоду підтримали закон, що визначило результат багаторічної суперечки між традиціоналістами та прихильниками змін.

Жінки почали рукопокладатися в сан священика ще в 1994 році, але вищі церковні посади вони займати досі не могли. Крім Лейн, є ще кілька кандидаток в єпископи, проте їх імена не будуть названі до січня 2015 року.